Alt klart for Tegneseriens dag

Lørdag 4. mai er en viktig dag for tegneserieinteresserte. Da markerer seriX Tegneseriens dag. Den er knyttet opp til den internasjonale Free Comic Book Day der utvalgte spesialbutikker for tegneserier deler ut gratis tegneseriehefter. Outland i Bergen er blant disse.

På Tegneseriens dag blir det ulike markeringer i vår regi. Viktigst er en samling på Hotel Terminus, der Fantomet står i sentrum. En historie der Ånden som går besøker Bergen og møter Varg Veum, kommer denne uken i salg i Sverige, i heftet Fantomen nr. 10-11/2024. Denne historien, «Masks of the Phantom», er laget av Arild Wærness, Knut Robert Knutsen og tegneren Mike Collins. Wærness og Knutsen stiller opp sammen med den irske tegneren Cormac Hughes, som blant annet har tegnet Fantomet for forlaget Lightning Strike Comics. De tre vil snakke om Fantomet generelt, «Masks of the Phantom» spesielt, og om andre tegneseriene de har laget.

Cormac Hughes’ versjon av Fantomets tidløse historie

Arild Wærness er full av beundring for den seiglivede karakteren han har vært medforfatter på: «Å få lage en historie med min barndomshelt, der han besøker Bergen og møter en annen av mine helter; Varg Veum, er et ærefullt oppdrag. At fortellingen er godkjent av selveste Gunnar Staalesen og ikke minst er blitt karakterisert som en riktig god Fantomet-historie, det er toppen av kransekaken. Neste mål må bli å få utgitt Bergenshistorien i Australia eller USA!» sier den stolte Fantomet-forfatteren.

Varg Veum møter M.r Walker på Bryggen i Bergen

«Dette er litt som å ha tilbragt karrieren på innbyttarbenken i 9. divisjon og så få sjansen til å spele ein kamp i Postnord-ligaen», sier medforfatter Knut Robert Knutsen. «Det er som å vere Jeppe i Baronens seng, det er lett for å verte høg på pæra i augeblikket, sjølv om ein veit at det ikkje varar lenge.»

Fredrik Rysjedal stiller også på Hotel Terminus. Rysjedal er aktuell med tegneserieutgivelsen “Krampe”, et selvbiografisk album om sitt forhold til svømming. Han er dessuten redaktør for tidsskriftet Numer, som er ute med et nytt nummer i disse dager.

Tidligere på dagen blir det digital markering av Tegneseriens dag. Gjennom dagen vil det bli sendinger på Serienetts Facebook-gruppe, der blant annet gratisheftene fra Free Comic Book Day blir gjennomgått. Det blir også diskusjoner rundt Fantomet og samtaler om aktuelle saker i tegneserie-Norge. I tillegg stiller Mike Collins opp og viser frem studioet sitt i Cardiff.

Samlingen på Hotel Terminus foregår i Søstrene Hagelin-salen deres. Det koster 100 kroner å komme inn, og for billettprisen får man også et eksemplar av det svenske Fantomet-bladet med den omtalte historien til Arild Wærness, Knut Robert Knutsen og Mike Collins.

Bergen Kommune liten logo

Tegneseriens dag er støttet av Bergen kommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *