Tegneserier av barn – Angoulême 2018

Den infernalske sløyfen
Vinner – Beste talent 2018 – barn/ungdom Nathan Le Marec

Festivalen i Angoulême avholder en stor tegneseriekonkurranse for elever i hele Frankrike. Konkurransen er delt inn i flere alderskategorier for å sikre jevnbyrdighet.

 

De beste resultatene er utstilt i det store tegneseriemuséet her nede. Kvaliteten på de utstilte verkene er skyhøy. Imponerende detaljnivå, avansert bildespråk og engasjerte historier preger verkene som er utstilt. Her er et knippe bilder og detaljer fra de ulike klassene.

Vinner av Prix Espoir («beste nykommer/beste nye talent») ble Nathan Le Marec, tolv år, med serien La boucle infernale («den infernalske sløyfen»).

Kongeserie fra en barneskoleelev

Vinner i klassen for fem- og seksåringer var Ambre Renault med en tegneserieside hvor Kongen er hovedperson.

 

PRIX D'ANGOULÊME DE LA BD SCOLAIRE
Villsau

Den store skoleprisen (Prix d’Angoulême de la BD scolaire), som deles ut av et bredt pedagogisk anlagt panel, endte opp hos Pablo Raison (16 år) som tegnet serien Mouflon («Villsau»).

I det hele tatt har Frankrike et bredt anlagt fokus på tegneserier, det franske utdannings- forskning- og landbruksministeriet (!)  er sterkt inne med støtte til tegneserier som medium i skoleverket, og denne konkurransen.
Nedenfor er årets superhelt som fronter det hele.

Bildeleggingen av en eldre tekst av Jean Anouilh fikk også god plass på festivalen, dette er tegnet av sytten år gamle Eugenie Ygouf.

Detalj:

detalj av tegning Eugenie Ygouf

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *