Livet i rutene – 4.mai

Virkeligheten kan være engasjerende, opprørende, underholdende og til ettertanke, og det finnes mange eksempler på gode virkelighetsskildringer innen tegneserier.

Torsdag 4. mai inviterer seriX i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek til arrangementet «Livet i rutene» i Amalies hage. Der skal tre serieskapere fra tre nordiske land presentere seg selv og sine tegneserier.

Malin Biller - Kvinnens utvikling
Malin Biller – Kvinnens utvikling

Fra Sverige kommer Malin Biller. Biller er kjent som satiriker og humorist, men hun har også skildret alkoholisme, mobbing og seksuelle overgrep i den selvbiografiske tegneserieromanen «Om någon vrålar i skogen». Tegneserieromanen fikk den svenske prisen Urhunden for beste tegneserie i 2011. Biller er også hedret med Adamson-statuetten i 2015. Denne deles ut til svenske serieskapere som har utmerket seg.

Ina Korneliussen - Søvnløs
Ina Korneliussen – Søvnløs

Danmark er representert med Ina Korneliussen. Korneliussen bruker egne opplevelser i sine nett-tegneserier og fanziner. Hun ble nominert til den danske Ping-prisen for tegneserieboken «Små dyr» i 2013.

 

Fra Norge kommer Torhild Mikkelsen. Mikkelsen er best kjent for tegneserien «Tilde», som har gått i en rekke blader og aviser. «Tilde» har klare selvbiografiske trekk, og tegneserien viser et skråblikk på familielivet.

I tillegg vil tidligere Raptus-general Arild Wærness holde et foredrag om svenske og danske tegneserier, mens Kristian Hellesund snakker om kvinnelige, norske tegneseriepionérer.

Arrangementet begynner klokken 19.00 og vi er ferdige til 21.45.

Tegneseriens dag er samme uke som «Livet i rutene», og seriX’ samarbeidspartner Outland vil ha en stand med aktuelle tegneserier.

Torhild Mikkelsen - Tilde
Torhild Mikkelsen – Tilde

 

Arrangementet er støttet av stiftelsen Fritt Ord og Hordaland fylkeskommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *