Festivalgjester 2024

Vi i seriX er stolte og glade for å presentere Oda Valle og Kjersti Synneva Moen til novembers utgave av Bergen Tekst og Tegning.

Om bonussøsken, annenhver-uke-barn og hvordan sjonglere verden der ute

Oda Valle er illustratør, tegneserieskaper og forfatter fra vår nabokommune Bjørnafjorden. Hun er utdannet ved de høyere skoler i Birmingham og Bergen, og har debutert med tegneserien Esters Univers – bonusbror og marsvintrøbbel på Aschehoug forlag i 2023.

Serienetts anmeldelse av boken sier blant annet «Oda Valle har skapt en spennende tegneserie med en kul, sårbar og energisk hovedfigur. Tegneserien har mye følelser som kan gjenspeiles hos barn i samme situasjon som Ester. Den viser at det kan være vanskelig å være skilsmissebarn og få bonusfamilie. Hverdagen forandrer seg. (…) Tegneserien engasjerer og setter tanker i gang.»

Kjersti Synneva Moen har gitt ut tegneserien Grip den føkkings dagen, også den på Aschehoug forlag. For boken vant hun blant annet Pondusprisen i 2023. Moen er Oslobasert trønder, og har en omfattende produksjon av illustrasjoner og grafikk tilgjengelig på sine hjemmesider.

Serienett hadde følgende å si om boken da den ble anmeldt: «Grip den føkkings dagen er en historie om ensomhet og følelsen av ikke å passe inn, med en slutt som sikkert vil kunne gi håp til ungdom som sliter med å finne ut av overganger i livet …»

Ungdommens evige optimisme <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *