Er mørket en venn?

Hytte i vintermørke - sort natt, hvit hytte
Julia Nikitina – illustrasjon

Hvordan oppleves mørket? Hva gjør mørket med oss? Er mørket en venn? Det er gode spørsmål som litteratur i mange tilfeller gir oss svar på. Men hva kan mørket være i en tegneserie?

seriX har utfordret to lokale serieskapere: Kan dere lage tegneserier ut fra tittelen Mørket? Både Ida Neverdahl og Therese G. Eide tok på seg utfordringen, og resultatet foreligger nå i tegneserieutgivelsen «Mørket».

Som en del av Mørkefest på Bergen Offentlige Bibliotek blir det slippefest for «Mørket» i Amalies hage lørdag 10. november klokken 20. Da stiller Therese G. Eide opp og presenterer sitt bidrag til tegneserieutgivelsen. Eide er best kjent for tegneserien «Intet nytt fra hjemmefronten», som går i flere aviser og blader. Tidligere laget hun tegneserien «Victoria», som blant annet var fast i tegneseriebladet «Tommy & Tigern».

 

Jente sitter på rosa seng med Furbys på en bokhylle bak henne. I forkant sitter jenten i et mørke og virker redd.
Illustrasjon Ida Neverdahl

«Mørket» er den første utgivelsen fra seriX. I tillegg til bidragene fra Therese G. Eide og Ida Neverdahl, inneholder heftet et utdrag fra et tegneseriekurs først utgitt av det greske forlaget Comicdom Press. Utgivelsen er gratis og deles ut til interesserte i forbindelse med arrangementer i regi av seriX som for eksempel tegneseriekurs, workshops og utstillinger.

Slippefesten er et samarbeid mellom seriX og Bergen Offentlige Bibliotek. Tegneserieutgivelsen «Mørket» er støttet av Hordaland fylkeskommune.

Les tegneserier av Therese G. Eide på hennes hjemmeside: http://hjemmefront.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *