Bergen Tekst & Tegning legger stadig gjester til i gjengen som skal underholde befolkningen på Hovedbiblioteket i Bergen tredje helgen i november.

Pertti Jarla

Jarla er mannen bak de snåle stripeseriene som var å se i bladet Kollektivet for en tid tilbake. Mannen som egenhendig bryter med alle finske fordommer. Uten mer kjennskap til det finske sprog enn det man leser på varmeovner vil jeg tro at oversetteren har en viktig rolle i det å gjøre serien forståelig her på berget. I 2019 ble det laget film av hans stripeserie, og fra den éne av to anmeldelser på IMDB sitéres:

Watch this while drunk, or just to enjoy nostalgic 1980’s interiors.

Fingerpori (C) Perrti Jarla

Ingebjørg Jensen

Tyske soldatere drøfter opprettelsen av et offentlig skafott på Torgallmenningen.

Jensen har i flere år jobbet med de personlige skjebnene under historiske hendelser under den andre verdenskrig i Norge. Bombingen av Holen skole og nedbrenningen av Finnmark er blant temaene hun har formidlet gjennom seriene. Denne høsten slipper hun serien «Gestapos usynlige fiender», som tar for seg motstandskampen i Bergen og på vestlandet under den andre verdenskrig. I persongalleriet finner vi blant annet Nancy Landås, som nylig ble hedret med et navnet torg i det Bergenske byrom.

Nils Axle Kanten

Mannen bak stripeseriene «Pappa» og «Hjalmar» er nå aktuell med det storslått anlagte viking-eposet «Hardråde». Over flere bind følger vi kongsemnet Harald Sigurdsson gjennom barndom sammen med halvbroren Olav (senere «den hellige»), hans flukt og påfølgende tjenestetid i det bysantiske rikets hærstyrke, via hans retur til Norge – antakeligvis rikere enn noen mann før ham i riket – og hans vei frem til eneherskende konge. Serien er skrevet av forfatter og journalist Jan Ove Ekeberg, som gjennom det siste tiåret har utgitt et fembindsverk i romanform om Harald, «vår siste vikingkonge«.

Vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *